Sidan kåringa starta 16. juni har norske campinggjester nominert 463 campingplasser og avgitt meir enn 11.260 stemmer på sin campingfavoritt.

– Engasjementet er stort rundt Dønfoss Camping, og dei har kniva i toppen lenge. Nå blir det spennende å sjå om dei held leiinga heilt inn, seier Håvard Atle Skaug, produktsjef i Gule Sider som står bak konkurransen.

Bakgrunnen for kåringa er ynskjet om å setje fokus på alle dei fine feriedestinasjonane Norge har å by på gjennom å engasjere campingturistar og lokalsamfunn til å finne fram til Norges favorittcampingplass.

– Campingplassar er viktige lokale arbeidsplassar, og campingturistane er viktige inntektskjelder for det lokale næringslivet i sommarsesongen. Vårt håp er at campingfavoritt-kåringa kan bidra til enda fleire campinggjester både hjå vinnaren og dei andre nominerte campingplassane, seier Skaug.

Dønfoss camping i Skjåk har fått over 2.000 stemmer så langt og toppar lista føre Olderelv camping i Skibotn og Krøderen camping.

Randsverk camping ligg på 11. plass og Sjodalen Hyttetun og Camping på 16. plass.

Ein kan stemme på sin campingfavoritt ut juli. Campingplassen med flest stemmer vinn og blir kåra til heile Norges campingfavoritt.