MEINING:

– Det er viktig at folk tar standpunkt og kan diskutere på et saklig grunnlag

Meining

Valgkamp er spennende og partilederdebatter er veldig interessante å følge. Jeg så et innlegg på Facebook der partiet Rødt hadde lagt ut en sekvens der Bjørnar Moxnes kanskje belærer statsminister Erna Solberg litt om rettferdighet og bruk av skattepenger. Jeg tillot meg å legge en kommentar under innlegget der jeg sier meg enig med partilederen i Rødt. Ikke kunne jeg ane at min kommentar skulle avstedkomme så voldsomme reaksjoner fra det jeg velger å kalle nettroll på sosiale medier. Jeg mente at Bjørnar Moxnes var tydelig, at milliarder i skattelette gis til allerede rike folk i Norge og at dette er helt etter Høyres og Ernas` oppskrift. Kommentarene som deretter følger fra Herr og Fru Hvermansen er blant annet at alle land trenger rikinger med risikokapital og med henvisning til at jeg kanskje har jobb takket være en riking. En annen kommentar er at man burde spørre det russiske folket, men de tør nok ikke svare. Den siste kommentaren jeg vil nevne er hun som spør hvor og hvem jeg vil stjele penger fra og hva jeg har bidratt med for et bedre samfunn. Jeg kunne ikke dy meg og svarte vedkommende at mener du det er å stjele penger når hver enkelt av oss må betale skatt. Det er kanskje slik mange med mye midler på sin private bankkonto opplever det. Det er ikke så viktig å bidra til fellesskapet, bare jeg selv har nok penger.

At vanlige folk kan kommentere, skrive innlegg og engasjere seg i samfunnsdebatten er meget viktig. Vi trenger engasjement og at flere bryr seg om politikk og om hvordan samfunnet vi lever i skal se ut. Det kan være vanskelig å være enig med et bestemt parti, men det er viktig at folk tar standpunkt og kan diskutere på et saklig grunnlag. Lykke til med valget 13. september, forandring etter åtte år med borgerlig flertall vil etter min oppfatning være nødvendig for at landet skal gå i en mer sosial og rettferdig retning igjen.