MEINING:

«Gro Harlem Brundtland, jeg er next»

Meining

rapper Musti, ei ung kvinne fra Tøyen. Rap forbindes mest med gatemusikk, seksualisert språk og macho-uttrykk både i kroppspråk og gjennom slang- og dirtytalk-bruk i tekstene til sangene/ rappene. For underprivilegert og ignorert minoritetsungdom var rap en mulighet til selvhevdelse og identitetsskaping – og det var først og fremst guttene som brukte denne utrykksmuligheten.

Det er fortsatt få kvinnelige rappere. Men de få som fins hevder seg med denne kunstformen til sterke, emansiperte damer. De tar ikke et blad for munnen, de tar sin plass. De er ikke for fine til å påstå at de er best, at de er nummer en, slik det er vanlig i rap. Dermed oser de av selvbevissthet, samtidig som de også deler sine svakheter og sin sårbarhet. Men det gjør de med hevet hode. Jeg ønsker meg flere unge kvinner som rapper. Om det er i musikken eller i hverdagen.

Når vi markerer den internasjonale kvinnedagen den 8. mars i LOS Kvinnenettverk i Nord-Gudbrandsdalen vil jeg spesielt invitere unge kvinner til å være med – bare å slå på facebook kl 20, da kjører vi liveshow fra Skjåk. Vi skal intervjue lederen og redaktøren i avisa GD om hans programerklæring at "avisa skal være aktuell for andre enn menn over 60 år" da han tok over for litt over et år siden, vi har et innslag fra selveste statsministeren og sanger fra Synne Vo. Vi vil inspirere til at noen av dere tenker «Erna Solberg, jeg er next» - og melder dere inn i kvinnenettverket og/ eller et lokalt parti. Vi ønsker å oppnå at halvparten av de styrende politikerne i våre kommuner er kvinnelige. Det er enklere å bestemme over sin egen framtid enn de fleste tror. Det skal jeg fortelle om, mandag, den 8.3.