Sjukehuset Innlandet prioriterer Østerdalen: Vi ser med gru fram til kva som kan bli det neste

Meining

Vi har tro på de ansatte på Lillehammer sykehus som stadig gir oss innblikk i en stadig sterkere skjev fordeling mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Her kommer et lite bidrag til dere fra Skjåk. Og et varsko her, til administrasjonen i SI.

3 timer til Tynset
Vi er urolige for lang sykehustransport. Skjåkværer blir sendt til Tynset. Det tar over 3 timer fra Bismo i Skjåk over Dovrefjell til Tynset i bil. Fra Hamar til Oslo er tar det 1,5 time med bil. Da har en bilfører fra Skjåk bare kommet til Vinstra. Dette må da noen i administrasjonen snart forstå!

Har vi blitt en salderingspost for Sykehuset Innlandet. Hva skal vi vente i neste omgang? Kanskje SI kjøper plasser til oss i Volda eller Nordfjordeid?

Seriøst; vi må tåle dagbehandling og poliklinikk på Tynset, vi må tåle alt for høy responstid for ambulanse, vi må tåle at infeksjonsavdelinga og hjertevakten på Lillehammer kan bli lagt ned. Og vi ser med gru fram til hva som kan bli det neste.

En milliard mer til Østerdalen
Kom kravet til kutt i budsjett ved Lillehammer/Gjøvik fordi sykehusene i Hedmark samlet har fått mer enn en milliard mer i finansiering i løpet av årene 2013-2017?

Overskudd i SI
Underskuddene ved Lillehammer/Gjøvik er i forhold til budsjett. Altså et rent teoretisk tall, fordi Østerdalen har fått best dekning i budsjett. Det ser unektelig ut til at Gudbrandsdalen taper i budsjettkampen. For i løpet av de fire siste årene har SI samlet gått med overskudd.

Er det ikke snart på tide å vurdere Mjøs-sykehuset? Er det ikke snart på tide å vurdere Hamar, med en halvtimes reise til Elverum? Det vil gi overskudd, og mulighet til å styrke Elverum, Lillehammer og Gjøvik.