MEINING:

Forsøpling og fjerning av hekk i Bismo sentrum

Nyheiter

Jeg synes det er trist å oppleve at søppel ligger strødd mellom Lom og Skjåk sparebanks avdeling i Bismo og bensinstasjonen YX.

Selv om det er fullt i søppelkassa utenfor banken må man ta ansvar for å kaste papir og matrester der det hører hjemme. Er det fullt i søppelkassen må vi ta det med oss. Kanskje kan det også være fugler som fristes av fulle søppelkasser og roter matrester utenfor plenen foran banken, ikke vet jeg.

Tilgrisingen jeg skriver om skjedde sist lørdag, og skikkelig utrivelig er det å oppdage at dette blir liggende i mange dager.

Hvem har ansvaret for å rydde opp? Er det kommunen, banken, bensinstasjonen eller hver og en av oss? Nå ble det faktisk ryddet mandag ved 12-tiden og glad er jeg for det.

Noe jeg ikke er så glad for og egentlig litt forundret over, er at den fine hekken langs riksvei 15 i Bismo er fjernet helt fra YX bensinstasjon og nesten helt til enden av Skjåk kjøpesenter.

Jeg regner med at hekken var i så dårlig forfatning at den ble fjernet av den grunn. Derfor håper jeg det kommer opp en ny og penere hekk snarest mulig.

Jeg lurer på om det er kommunens ansvar eller kanskje vegvesenet er ansvarlig slik de ellers er langs riksveiene i Norge.

Jeg må skryte over hvor fint det er blitt på strekningen fra Bismo og helt til Grotli. Jeg håper derfor at de ansvarlige myndigheter blir enige om å ordne opp.

Skjåk fortjener et fint sentrum uansett om det er kommunen som må betale eller at regningen dekkes av veimyndighetene.