Einar har lært snarefangst av ryper av bestefar Christian

Ti år gamle Einar Moshagen Vole fører den gamle fangsttradisjonen med snarefangst vidare. Læremeister er bestefar Christian Vole.

Rypefangst: Ti år gamle Einar Moshagen Vole har hatt ein god læremeister i bestefar Christian Vole med å lære snarefangst av ryper. Christian er glad for at barnebarnet fører den gamle fangsttradisjonen vidare. Da Christian vaks opp i Bøverdalen var det vanleg for gutungane å gå på snarefangst. Ein vår sende han to pappeskar fulle med rype til Oslo. – Eg fekk 50 øre meir for rypa i Oslo enn her oppi. Prisen for ei rype var fire kroner. Det var bra betaling den tida, fortel Christian.   Foto: Even Lusæter/NRK

Nyheiter

Den må tidleg krøkast som god krok skal bli, heiter det i ordtaket. Tiåringen Einar Moshagen Vole i Lom har vore med far Jørgen og bestefar Christian på jakt sidan han var fem år gamal.