Fyller Operaen med det beste av norsk folkemusikk:

Desse skal spele i Operaen

I november blir Den Norske Opera fylt opp med det beste av norsk folkemusikk. Ottadalen er godt representert under Meisterkonserten i Oslo.

Gruppe: Den lokale folkemusikkgruppa Lendmenn skal spele under Meisterkonserten i Operaen i Oslo i november. Frå venstre: Bjørn Kåre Bråten Odde, Steinar Odde, Øyvind Sandum, Bjarne Odde og Mads Erik Odde. Dette bildet er frå Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Skjåk i sommar, der Lendmenn vart kåra til Noregs beste gamaldansgruppe.  Foto: Tom Erik Solstad

Nyheiter

Kvart år møtes utøvarar frå heile landet for å tevle i tradisjonell folkemusikk og -dans på Landskappleiken og Landsfestivalen i gammaldansmusikk. I løpet av intense sommardagar blir vinnarar i spel, dans og kveding kåra etter knivskarp tevling.

Den 11. november blir det stor Meisterkonsert i Den Norske Opera og Ballett i Oslo, der eit utval av vinnarane av kappleik og festival syner fram det beste av norsk folkemusikk og folkedans. Meisterkonserten har vorte den største konsertarenaen for folkemusikkutøvarar, og Operaen er ein høgtideleg konsertarena for både utøvarar og publikum. På konserten får publikum oppleve ei stor breidde i folkemusikalske uttrykk, med hallingdans og pardans, kveding, spel av hardingfele, fele, bukkehorn, munnharpe, trekkspel og toradar.