Forbod Politibetjent Jonny Gundersen minner om at det er reglar å halde seg til når det gjeld oppsending av fyrverkeri nyttårskvelden. I Lom kommune er det faktisk ikkje lov å sende opp fyrverkeri i det heile teke, utan å varsle politiet på førehand. (Foto: Arkiv/ Arve Danielsen)

Forbod Politibetjent Jonny Gundersen minner om at det er reglar å halde seg til når det gjeld oppsending av fyrverkeri nyttårskvelden. I Lom kommune er det faktisk ikkje lov å sende opp fyrverkeri i det heile teke, utan å varsle politiet på førehand. Foto: Arkiv/ Arve Danielsen

Totalforbod mot fyrverkeri i Lom

Var du av dei mange som sendte opp fyrverkeri i Lom nyttårskvelden utan å varsle politiet fyrst? Da er du faktisk lovbrytar ...

Politibetjent Jonny Gundersen minner om at det er reglar for når ein kan sende opp fyrverkeri nyttårskvelden. Det er forskrifta om politivedtekt for kvar enkelt kommune som bestemmer når du kan «skyte inn» det nye året.

I forskrifta for Lom kommune kjem det fram at det faktisk er ulovleg å sende opp fyrverkeri i kommunen, utan å varsle politiet. Ja, du las riktig! I forskrifta heiter det at det er forbode å brenne av krut eller sprengstoff utan at politiet har gjeve løyve eller fyrverkeri utan melding til politiet.

– Eg tenkjer at forskrifta for Lom kommune kanskje er moden for ein revidering. Det er jo ein tradisjon at folk kjøper fyrverkeri og feirar inngangen til det nye året ved midnatt, og det burde dei nå få lov til å gjere i Lom også, tykkjer eg. Men sidan det står som det står i vedtektene, så er det faktisk totalforbod mot oppsending av fyrverkeri i Lom utan at ein varslar politiet på førehand, seier Gundersen.

I Skjåk kommune er det tillate å sende opp fyrverkeri frå ein time før til ein time etter kl 24 nyttårskvelden. I Vågå kommune er det tillate å sende opp fyrverkeri frå klokka 20.00 den 31. desember, til klokka 02.00 den 1. januar utan løyve.

Meir å lese på Fjuken:
 
Blir lese nå:
 

Ta bussen til fjells

I sommar kan ein ta bussen til fjells i Gudbrandsdalen og Valdres.

Skårar høgt i NAF-test

Skeid Kro i Skjåk og Bakeriet i Lom får skryt av NAF.

Billettsystem på Gjendebåten

Ny båt og booking gjev nytt rekordår

Gjendebåten ligg an til ein ny rekordsesong. Ny båt og billettsystem har noko av æra. 

Taus lokalradio i Skjåk

Ottadalsradioen slit med signal i Lom og Skjåk.

Får ros av landbruks- og matministeren

Landbruks- og matdepartementet rosar utviklinga på Billingen Seterpensjonat og Brimi Sæter.

Promillekøyring i Lom

Ein danske hadde tatt seg «en lille en» og vart stoppa av politiet i Lom sentrum.

Funne i god behald

Mannen som har vore sakna på Sognefjellet, er funne i god behald av leitemannskapa.

Leiteaksjon på Sognefjellet

Ein mann som skulle gå frå Nørstedalseter til Sognefjellshytta, er meldt sakna. Mannskap frå røde kors hjelpekorps deltek i leitaksjonen.

20. plass i NM i motbakkeløp

Vegard Galaaen frå Bøverdalen stilte laurdag i sitt fyrste NM i motbakkeløp. Av 192 startande kom han på 20. plass.

Solid innsats i Valdresrittet

Tormod Weydahl frå Ottadalen sykkelklubb vann klasse junior elite i Valdresrittet laurdag.

Vann NM på heimebane

Olav Opsanger  vann sin sjuande NM-tittel i hanggliding som vart avslutta i Vågå laurdag.